Kevät tuli

Edellisen postauksen jälkeen ohjelmassa on ollut pitkälti Rotarya. Nyt maaliskuussa meillä on kaksi tanssiesitystä (pari viikkoa sitten ja tällä viikolla), jota varten on ollut harjoituksia, joihin on mennyt iso osa viime aikojen vapaa-ajasta. Hauskempikin Rotary-juttu oli: kuukausi sitten oli vaihtariretki Taitungiin. Se on kaupunki Taiwanin länsirannalla. Reissun pääaihe oli siellä pidettävä Handan-festivaali, joka on eräänlainen miehuuskoe, jossa ilotulitteita heitetään puolialastomia miehiä päin kuitenkin niin, että pää ja eritysesti silmät suojataan. Ei siis ole hengenvaarallista, mutta pienehköjä haavereita voi tulla. Minusta reissussa oli kuitenkin parasta rannalle pääsy. Taiwan on saari, mutta täällä pääsee harvoin rannoille, sillä (taiwanilaisten mukaan) rannalla on vaarallista. Tälläkään kerralla ei tosin päässyt uimaan, mutta merituuli, aaltojen pauhu ja jalkojen huljuttelu olivat nekin kivoja.


Matkaseura

Handan

Toinen hauska aktiviteetti oli reilu viikko sitten, kun piirimme nuorisovaihtopomon synttärit, jotka olivat vain meille. Oli hyvä meno, kun sai katsella näkymiä 25-kerroksisen, Taichungin keskustassa olevan talon kattoparvekkeelta, syödä ilmaista pitsaa ja hengailla vaihtarien kanssa.


Edellispäivänäkin oli hauska aktiviteetti. Minä ja muutama muu kutsun saanut vaihtari pääsi skippaamaan koulun, kun menimme Miaolihin (Taichungista pohjoiseen) erään professorin kotiin. Kuulostaa ehkä hiukan tylsältä, mutta itse asiassa vierailumme oli tosi kiinnostava, sillä kyseinen professori keräili historia- ja biologiakamaa. Iso osa oli hänen omia löytöjään. Professorin kotoa löytyi esim. dinosauruksen luuranko ja pari tuhat vuotta vanhoja, Han-dynastian aikaisia koriste-esineitä. Hän selosti tavaroistaan seikkaperäisesti. Selostus oli pääosin kiinaksi, joten aika vaikeaselkoista, mutta kiinnostavaa silti.
Pieni osa kokoelmasta

Olin ensimmäistä kertaa taiwanilaisissa häissä. Se oli erosi tosi paljon Suomen häistä. Pappia ei tietenkään ollut, mutta yllättävää oli, että ainoan paikalla olevan viranomaisen tehtävä ei suinkaan ollut solmia avioliittoa, vaan toivottaa onnea. Missään vaiheessa ei siis virallisesti solmittu avioliittoa, eikä pari suudellut missään vaiheessa, ainakaan muiden nähden. Lisäksi paikalla oli hääpaikan (häitä järjestävä firma) työntekijä, joka selosti, mitä milloinkin tapahtui. ("Tuolta tulevat sulhasen vanhemmat" yms.) Oli kiinnostava kokemus. 

Häitä seuraavalla viikolla oli meidän koulun vaihtareiden + perheiden retki Taichungin vuorille. Ensin kävin perheeni kanssa ensimmäistä kertaa taiwanilaisessa kukkakaupassa (siis Plantagenin tyyppisessä), sitten menimme kaikkien perheiden kanssa tekolinnaan, josta oli hienot näkymät, sieltä kuumille lähteille ja lopuksi kalaravintolaan. Oli hauskaa!


Paluumatkalla nähtiin tällainen kosteuskeskittymä tai mikä lienee. Host-isäni kertoi, että kiinalaisessa kulttuurissa sitä kutsutaan valkoiseksi lohikäärmeeksi, ja siltähän se vähän näyttääkin.

Sitten olikin luvassa vaihto viimeiseen perheeseen. Ei ollut kovin hulppeat tunnelmat. Pidin elämästäni toisessa perheessä niin paljon, ettei tehnyt mieli vaihtaa. 
Tämä 3. perheenikin on kuitenkin kiva. Täällä on äiti ja isä, jotka tekevät töitä aika samaan tahtiin kuin 1. perheenkin vanhemmat. Lisäksi on kaksi veljeä, joista toinen on vaihtarina Brasiliassa ja toinen yliopistossa Thaimaassa. Olen siis ainut kotona asuva lapsi. Täällä on myös koira, joka asuu pihalla ja joka on tosi söpö, vaikka se onkin vähän iso.
Perheenvaihtopäivän iltana menin vielä keikalle taiwanilaiskaverin kanssa. Siellä esiintyi 原子邦妮, taiwanilaisartisti, jota tuolloin kotona käymässä ollut 3. veljenikään ei tuntenut. Keikka oli kuitenkin superhyvä! Kuuntelin hänen laulujaan jo ennen Taiwaniin tuloa, joten oli tosi mahtavaa nähdä hänet livenä.

Koska kouluissa on nyt käynnissä iso koerumba, meidän vaihtareiden ei tarvinnut mennä tänään kouluun, eikä tarvitse huomenna tai ylihuomennakaan. Tänään olin 3. eli tämänhetkisen perheeni isoäidin kanssa. Menimme vuorilenkille ja uimaan. Oli kivaa, joskin isoäidin puhetta on vähän vaikea ymmärtää, kun hän ajoittain puhuu minulle taiwaniksi mandariinikiinan sijaan.

Onhan se aika hienoa, että n. 10min ajomatkan päässä kotoa on tällaiset näkymät.

Kommentit

  1. KIva oli taas lukea seikkailuistasi, vaikka osan olen jo kuullutkin skypetellessämme, valokuvat ovat hienoja! Nyt Sinulla on varmaan mukavaa, kun äiti_Terhi ja Mummi ovat siellä vierailemassa! Parhain terveisin ja hyvää jatkoa toiv. Fam

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit

Loppu hyvin, kaikki hyvin?

Joulukuu ja erilainen joulu

Valmistautumista

Kaksi uutta vuotta

Voyage voyage